21 maj 2023
14:00

Edsbyns IF FF

Referat: Fagersta Södra IK - Edsbyns IF FF

Wille Klase'n sänkte Edsbyn med 2 mål när Fagersta Södra IK - A-lag vann med 4-1 mot Edsbyn på Malmheden. Det var på förhand en tuff match som väntade Södra då man ställdes mot Edsbyn på "hemmaplan" , Edsbyn låg på tredjeplats i serien och hade endast 1 förlust i serien och endast 4 insläppta på 6 matcher.
Södra började bäst och hade 2 bra lägen i matchinledningen där Mergim dunkade på ett skott som målvakten räddade fint nästa läge får George men avslutet går strax utanför stolpen. I den 7:e minuten gör Edsbyn 0-1 då man lyfter in en frispark in i Södras straffområde där en omarkerad spelare får 2 chanser innan han gör mål .
Södra tar över matchen totalt och radar upp målchanser där Kristian Ekberg har ett par chanser och även Shafick Irarema har ett fint läge som målvakten i Edsbyn räddar . Det dröjer till den 40:e minuten innan kvitteringen till 1-1 kommer och det är ett mycket fint mål som George Minasian gör efter ett fint anfall där Kristian Ekberg assisterar George till målet . 1-1 i halvtid

Södra byter in Wille Klase'n i den 60:e minuten och då händer det grejer . Wille har ett friläge i den 63:e men mv räddar läget . Wille får sin revansch i den 67:e när han gör 2-1 fint framspelad utav Mahdi Hosaini . I den 74:e minuten gör Hadi Hosaini 3-1 fint assisterad utav Wille Klase'n. Wille gör 4-1 i den 78:e minuten på passning utav Aron Granqvist . Efter det fjärde målet har Södra ytterligare 3-4 lägen men utan resultat. Domaren blåser av matchen och Södra vinner med 4-1 . Det här var en mycket bra match utav Södra där bortalaget Edsbyn hade väldigt svårt att skapa nåt i chansväg mot Södra där Södra hade ett stort bollinnehav. Södra hade hela 18 avslut mot Edsbyns 2 . Bäst i Södra var tvillingarna Hadi och Mahdi Hosaini och även Shafick Irarema ska ha en klapp på axeln för sin insats . Mycket vass var Wille Klase'n som varit sjuk hela veckan o inte kunnat träna alls , Wille blev inbytt 30 min kvar och hann med att göra 2 o passa till 1 .